Podcast

Hurbileko elikagaien kontsumoa modan jarri du Labore Txingudik pandemiaren oztopoen gaindi (2021-04-27 14:11:54)

Hurbileko elikagaien kontsumoa modan jarri du Labore Txingudik pandemiaren oztopoen gaindi

Proiektu gaztea izanagatik ere, Labore Txingudi elkartea azkar bilakatu da ohiko industria agroalimentarioari alternatiba Irunen. Urrats sendoak eman ditu pandemiaren oztopo guzien gaindi. Izan ere, sektore gehienak dilindan dabiltzaten bitartean, elikadura sektoreak kontrakoa bizi izan du azken urtebetean. Eta bertakoa, ekologikoa eta osasungarria nahiago duten geroz eta bidasotar gehiago dago. Elikadura burujabetzaren 230 bazkide bildu ditu dagoeneko, elikadura jasangarria eta hurbilekoarekin interesaturik. Baina deskontuak dituzten bazkideetatik haratago, bezero anitz hurbiltzen dira bertan eskaintzen dituzten 1.100 produktutik gora gozatzeko.

Proiektuan pausu berri bat emango dute aurki, langile berri bat hasiko baita beraiekin lanean. Eta Badoa banaketa proiektuarekin bat eginez, etxez-etxekako produktuen banaketa ere abiatzeko asmoa dute.

Proiektuaren bilakaeraz mintzatu gara Dornaku Lantz, Labore Txingudiko kidearekin. 

Azken berriak

Hendaiako Gure Ikastolak Herri Urratsek utziriko hutsunea betetzen saiatuko da igandean

Kanpotik iritsitakoentzat eta DBHkoentzat udako euskara errefortzua proposatzen du Irungo Udalak muxu truk

Hondarribia '30 hiria' izango da asteartetik aurrera, Irunek 10 urtez egindako bideari jarraiki

Udalaren urte luzeetako dinamikak aldatu eta euskalgintzarekin zubiak eraiki nahi ditu Euskara arloko ordezkari berriak

Irun jasangarriago, erosoago eta berdeago baten alde adostasunetik egiteko deia luzatu du EAJk

Lizar bat gutxiagorekin eta 21 plaza gehiagorekin zabaldu dute Bienabe Artiako aparkaleku berria

Webgune honek gure cookie-ak eta hirugarrenenak erabiltzen ditu zure nabigazio egokitzeko eta analitika lanak egiteko. Jarraituz gero, ulertzen dugu erabilera onartzen duzula. Cookie-en politika