Podcast

Hurbileko elikagaien kontsumoa modan jarri du Labore Txingudik pandemiaren oztopoen gaindi (2021-04-27 14:11:54)

Hurbileko elikagaien kontsumoa modan jarri du Labore Txingudik pandemiaren oztopoen gaindi

Proiektu gaztea izanagatik ere, Labore Txingudi elkartea azkar bilakatu da ohiko industria agroalimentarioari alternatiba Irunen. Urrats sendoak eman ditu pandemiaren oztopo guzien gaindi. Izan ere, sektore gehienak dilindan dabiltzaten bitartean, elikadura sektoreak kontrakoa bizi izan du azken urtebetean. Eta bertakoa, ekologikoa eta osasungarria nahiago duten geroz eta bidasotar gehiago dago. Elikadura burujabetzaren 230 bazkide bildu ditu dagoeneko, elikadura jasangarria eta hurbilekoarekin interesaturik. Baina deskontuak dituzten bazkideetatik haratago, bezero anitz hurbiltzen dira bertan eskaintzen dituzten 1.100 produktutik gora gozatzeko.

Proiektuan pausu berri bat emango dute aurki, langile berri bat hasiko baita beraiekin lanean. Eta Badoa banaketa proiektuarekin bat eginez, etxez-etxekako produktuen banaketa ere abiatzeko asmoa dute.

Proiektuaren bilakaeraz mintzatu gara Dornaku Lantz, Labore Txingudiko kidearekin. 

Azken berriak

Mehatxu arrazistei erresistentzia baketsua egingo diote Moskun

Esklabutza sexualari stop esango diote Irungo Zabaltza plazan

Neskak ahalduntzeko pala baliatu nahi du Emekik

Neskak ‘Eskola Kirola’ra erakartzeko estrategia berriak bilatu nahi ditu EH Bilduk

Instrukzio gidalibururik ukan ezean, Irungo prebentzio programekin lortu daitezke bizitzarako trebetasunak

Sasiko gaztetxea zenekoan 35 bizitoki sozial eraikiko ditu Habitat 64 bulegoak

Webgune honek gure cookie-ak eta hirugarrenenak erabiltzen ditu zure nabigazio egokitzeko eta analitika lanak egiteko. Jarraituz gero, ulertzen dugu erabilera onartzen duzula. Cookie-en politika